Kötelező CÉGKAPU regisztráció - Bejegyzések - Debreceni könyvelés, adótanácsadás

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kötelező CÉGKAPU regisztráció

Közzétette SZBI itt Infó · 16/8/2017 12:37:00
Tags: cégkapuügyfélkapuregisztrációügyintézés
A Cégkapu használata a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 01-től kötelező, 2017. augusztus 31-ig a Cégkapu regisztrációt el kell végezni.


A jövőben MINDEN hivatalos iratot ezen keresztül fognak a cégek megkapni, és NEM POSTÁN! (az idézések, végzések, határozatok, jegyzőkönyvek, kérelmek, stb. a Cégkapura érkeznek majd) A Cégkapu nem csak könnyebbség, hanem nagyobb felelősség is lesz – már csak a funkcióját, jellegét tekintve is.

Ezért ezt nem tudja (nem is szabad) a könyvelő kezelni, hiszen minden olyan okirat, ami a céget érinti emailban fog érkezni, és az olyan lesz, mint egy tértivevényes levél. Vagyis a kiküldött levél kézbesítettnek fog minősülni, így minden nap figyelni kell. Ez a cégtulajdonosok felelőssége.


A regisztráció folyamata nagyon egyszerű. 

Semmi más nem kell hozzá, csak a cégtulajdonos/ügyvezető ügyfélkapus hozzáférése, így akinek nincs, vagy nem tudja a jelszavát, akkor neki az első lépés az, hogy gyorsan bemegy valamelyik kormányablakba, és nyit egyet, vagy aktiváltatja a régit. (5perc alatt megvan) És kell még egy email cím, amit használni fog erre a célra.

Egy kis segítség a cégkapus regisztrációhoz:

1. Hozzunk létre egy e-mail címet, amely kizárólag a Cégkapura érkező, onnan küldendő email-ek kezelésére fog szolgálni. Ez csak javaslat, természetesen használhatjuk a már jól bevált címünket is, a lényeg, hogy folyamatosan figyelnünk kell innentől a beérkező leveleinket.

2. Javasolt, hogy az új email cím a cegkapu.cegnev@gmail.com legyen. Fontos, hogy csak biztonságos szolgáltatónál regisztráljon/készítsen Cégkapu-emailt, a freemail.hu, citromail.hu, hotmail.com, office.com, yahoo.com, és hasonló ingyenes szolgáltatók nem felelnek meg erre a célra!

3. Vegyük elő az alábbi adatokat:
ügyfélkapus felhasználói név
ügyfélkapus jelszó
képviselt szervezet adószáma
cégkapu email címe

CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓ MENETE

- Google keresőbe beírni „cégkapu”
- https://cegkapu.gov.hu
- Jobb felső sarokban látható: bejelentkezés
- Ügyfél azonosítás ügyfélkapu /felhasználónév jelszó beírása/

Cégkapu regisztráció:
- Általános szerz feltételek – Elfogadom
- Cégjegyzékben szereplő… rákattint
- A gazdálkodó szerv törv. Képv. Jog vagyok 1-es kocka pipa
- Hozzájárulok… -3. kiskocka pipa
- Cég adószámának beírása, többi megjelenő adat ellenőrzése
- REGISZTRÁCIÓ
- Önmagam leszek a cégkapu megbízott… pipa
- Többi adat ellenőrzése – automatán feldobja az adatokat Itt írjuk át az e-mail címet a megfelelőre
- Engedélyezem … kiskocka pipa
- befejezés

NAGYON FONTOS, HOGY OLYAN E-MAIL CÍM LEGYEN MEGADVA, AMELYET A TULAJDONOS MINDEN NAP OLVAS! Tehát a rendszer automatikusan feldobja majd nekünk a regisztrációs adatoknál azt az email címet, amit az ügyfélkapus regisztrációhoz adtunk meg, de ez nyugodtan átírható egy számunkra megfelelőbbre.

Ha minden rendben volt a regisztrációval, akkor pár pillanat múlva kapunk is egy visszaigazoló levelet a megadott email címünkre.

Civil szervezeteknek egy picit másképp működik a dolog, nekik az egyéb szervezetre kell kattintani, és fel kell tölteni az alapító okiratot és egy aláírási címpéldányt is. (egyesületek, alapítványok esetében)
 






Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz